Svinenoteringen bliver igen sænket.

Danish Crown har for anden uge i træk sænket svinenoteringen.

I uge 47 ligger svinenoteringen på 9,60 kroner. Til uge 46 faldt svinenoteringen fra 10,30 til 9,80 kroner.

Det sker, fordi det europæiske marked for grisekød fortsat er under pres. Der er et stort udbud, og samtidig er aktiviteten stadig nedadgående i mange europæiske lande, skriver Danish Crown.

- Det handler om at bevare overblikket lige nu. Der er desværre en tendens til panik hos en del aktører, der angriber markedet, som var det gadekampe under en krig. Det er bare ikke fra hus til hus, der kæmpes, men fra ordre til ordre. Det skaber en del uro, men det er en kamp, vi forsøger at holde os ude af ved at fokusere på vores faste kunder, der prioriterer den kvalitet og den service, som vi står for, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forbruget af kød i Europa er bestemt ikke stigende. Det er dog en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, til gengæld halter priserne på skinker og forender fortsat.

- Vi savner positive nyheder, der kan flytte markedet. Andre brancher mærker optimisme, fordi der ser ud til at være en vaccine på vej, men horisonten i kødmarkedet er bare kort og sjældent mere en 4-6 uger. Derfor har vi lige nu fokus på julehandlen, hvor vi sætter alt ind på at kunne servicere kunderne. Vi har både størrelsen og fleksibiliteten og opbakningen fra medarbejderne til at kunne gøre en forskel, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en pæn efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.