Tyske svineproducenter udfordres af den problematiske blanding af ASF-relaterede eksportproblemer til tredjelande og den begrænsede kapacitet på forskellige slagterier som følge af coronaen.

På det europæiske marked for slagtesvin er der fortsat tydelige forskelle i det europæiske markedsforløb. I Tyskland spidser situationen stadig til. Her ser man den problematiske blanding af ASF-relaterede eksportproblemer til tredjelande og den begrænsede kapacitet på forskellige slagterier som følge af coronaen. Den lille stigning, der er sket i mellemtiden, i slagtetallet i Tönnies-slagteriet i Sögel, forslår som en skrædder i helvede. Myndighederne holder stadig urokkeligt fast i restriktionerne. Derfor er det umuligt at få kapaciteten på de begrænsede slagterier til hurtigt at køre på højtryk igen. I mellemtiden ligger slagtevægten væsentligt over sidste års niveau og stiger endda.

Sådan lyder analysen i Danske Svineproducenters seneste nyhedsbrev "Rundt i Europa uge 44".

Uændrede noteringer

Det europæiske slagtesvinemarked er generelt uændret. Næsten alle noteringer fortsætter på uændret niveau. Spanien, som ligger i den høje ende, måtte se en lille nedkorrigering i øjnene. Usikkerheden blandt markedsinteressenterne er stadig høj på grund af de drastisk stigende coronainfektionstal.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Trods en lille nedkorrektur ligger Spanien stadig på førstepladsen i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. Ifølge forlydender er der åbenbart stor forskel i noteringerne mellem slagterier med og uden eksporttilladelse til Kina, og hjemmemarkedet for fersk kød udvikler sig dér svagere pga. udgangsforbuddet og nedlukningen i restaurantbranchen. Det forlyder desuden, at slagtningerne ved stigende slagtevægt er på rekordniveau.

I gruppen af de fem EU-lande med flest svin ligger Tyskland fortsat på sidstepladsen. Afstanden til førerlandet Spanien er med 48 cent ekstraordinært. Det lave, tyske prisniveau forklarer den fortrængningskonkurrence, som andre europæiske konkurrenter klager over, og som opstår pga. aggressive pristilbud fra Tyskland på det europæiske kødmarked.

Selv om levendeudbuddet stiger, slagtevægten stiger og udbudspresset stiger, er der stadigvæk stabile pristendenser på det tyske slagtesvinemarked. For det første er noteringsniveauet p.t. allerede ekstremt lavt, og for det andet er det i alle markedsinteressenters interesse at holde den nuværende situation i balance.