Dyretransportørerne er rasende over de bøder, de risikerer at få, hvis dyrene har skader. Transportørerne holde i dag krisemøde om situationen.

- Nu er nok nok, siger Torben Grønhøj Jensen, talsmand for dyretransportørerne.

I dag mødes dyretransportører til krisemøde i Randers for at diskutere, om de skal nedlægge arbejdet fra næste uge.

Talsmanden forventer, at der dukker cirka 125-130 chauffører op til krisemødet i Randers.

På mødes skal dyretransportørerne besluttet om de "kravler ud af førerhuset", som talsmanden formulerer det.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Inden vi går hjem i dag skal vi være afklaret omkring, hvad vi gør på onsdag, siger Torben Grønhøj Jensen, NV Randers.

Chaufførerne er vrede og frustrerede over, at de risikerer bøder for skader, de ikke kan nå at opdage under læsningen af dyrene.

- Hvis vi ikke har hørt noget, og der ikke er en dialog i gang, så bliver håndbremsen trukket. Og så kommer der ingen dyr til eksportstaldene og slagterierne, siger Torben Grønhøj Jensen, der er talsmand for dyretransportørerne til DR.

Det er et lovkrav, at chaufføren skal vurdere om der er: skuldersår "på begge sider," halebid, andre bidmærker, hudlæsioner, halthed, ørebid, brok, bylder, hjernebetændelse, hævede steder på benet som ledbetændelse, højdrægtighed med mere, når han læsser dyrene.

Alt dette, mens han skal tælle dyrene, vurdere at de ikke er for store, da der så må komme færre i hvert rum, passe på de ikke løber tilbage i stalden og betjene etageløft og låger. Og han ser altså kun dyret i få sekunder.

Bøderne, som følger af politianmeldelserne, løber hurtigt op i 10.000 kroner til chaufføren og 60.000 kroner til transportvirksomheden, hvis der kommer bare ét dyr med, som har en sygdom, som myndighederne mener, chaufførerne burde have opdaget.

Opdateres.....