Præcis som tidligere år bliver Svinekongres 2020 fyldt med årsmøde, masser af debat og faglige indlæg. Men i år er alt vendt på hovedet, så svinekongressen bliver fordelt på seks forskellige byer og store dele sendt virtuel.

Seges Svineproduktion sammenligner dette års svinekongres med en TV-valgaften, hvor værterne fra et studie styrer slagets gang og stiller om til lokale værter fra valgsteder og partifester i hele landet.

I år er overskriften på Svinekongres 2020: Viden på Tværs. Kongressen er fordelt over seks byer 20. oktober, hvor det hele skydes i gang.

- Jeg håber selvfølgelig, at så mange som muligt vil bakke op omkring dette nye koncept, så vi sammen kan være med til at udvikle dansk svineproduktion, siger Erik Larsen, formand for L&F Svineproduktion.

Den 20. oktober er kun starten på "Viden på Tværs". I de efterfølgende dage, fra 21.-23. oktober bliver der daglige webinarer om eftermiddagen med faglige indlæg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Svinekongres er en fast tradition for mange danske svineproducenter og medarbejdere. Både i forhold til faglige opdateringer og netværk. Men vi kan ikke samles 2.500 mennesker i Herning i år, og derfor har vi lavt dette alternativ, hvor vi mødes færre mennesker, men i flere byer, siger Erik Larsen, formand for Svineproduktion.

Fagfestival

"Viden på Tværs" bliver en slags fagfestival, hvor den 20. oktober er startskuddet, og de efterfølgende dage er fyldt med faglig vidensudvekling med omkring 20 webinarer.

21. oktober fortæller adjunkt ved Københavns Universitet, Anja Strathe, og specialkonsulent ved Seges Svineproduktion, Thomas Sønderby Bruun, om fordringens veje til det stærke kuld. De vil give deres bud på, hvad producenterne skal gøre, for at søernes ægkvalitet er den bedste? Og hvad skal man gøre for at reducere variation i fostrene?

Samme dag vil konsulenterne ved Seges Svineproduktion, Tina Sørensen og Jesper Poulsen, give et bud på om svineproducenterne egentlig får det foder, de betaler for. Konsulenterne vil præsentere resultater fra seneste kontrolrunde af foderstofbranchen og fra test af mineralblandinger til slagtesvin fra fire forskellige firmaer.

22. oktober stiller professor ved Københavns Universitet, Lars E. Larsen, og chefforsker, dyrlæge ved Seges Svineproduktion, Charlotte Sonne, skarpt på PRRS. Under titlen: "Hvad stiller vi op med PRRS?" vil de give gode ideer til optimering i håndteringen af PRRS i besætningen baseret på de sidste nye forskningsresultater.

23. oktober giver chefkonsulent l&F, Jan Dahl, og servicetekniker ved Skov A/S, Joachim Clerup, en aktuel status om situationen med afrikansk svinepest. De vil give deres bud på, hvad svineproducenterne kan gøre for at nedsætte risikoen for ASF. Samme makkerpar til vil fortælle om fejl i staldklima ved smågrise og slagtesvin. Under webinaret vil de to staldeksperter sende live fra staldganen.