Lyt til artiklen:

Himmerlandskød bygger nyt slagteri

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Himmerlandskød går nu videre med planerne om opførelsen af et nyt, moderne slagteri i Aalestrup med plads til op mod 3.200 kreaturer om ugen, svarende til cirka 150.000 kreaturer om året. Udvidelserne sker for at imødekomme et stigende antal slagtninger samt fremtidssikre virksomheden ved at højne kvaliteten af slagtninger og skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, skriver Himmerlandskød i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over at kunne offentliggøre, at vi i sidste uge besluttede at gå videre med planerne om at opføre et topmoderne og bæredygtigt slagteri her i Aalestrup. En af vores fornemste opgaver er at sikre, at vores landmænd får den højest mulige afregningspris for deres kreaturer, og denne beslutning gør, at vi kan fortsætte med at gøre tingene endnu bedre og mere effektivt - til gavn for både landmændene, lokalsamfundet og vores kunder, fortæller Lars Andersen, Direktør i Himmerlandskød A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover slagteriet bliver der i tillæg til denne også tilbygget en ny administrationsbygning. Samtidigt udvider Himmerlandskød også sine opskærings-aktiviteter i Farsø, der udbygges med ekstra 1000 kvadratmeter - en udvidelse, der sættes i gang med det samme.

Rødder i Himmerland

Himmerlandskød har siden 1910 (dengang som Hjalmar Nielsen) haft sine rødder i Himmerland i Aalestrup, og derfor var det også en naturlig beslutning, at det nye slagteri skulle opføres i hjembyen.

- Årsagen til, at valget faldt på Aalestrup, er, at det er her, virksomheden blev grundlagt. Aalestrup har som lokalsamfund vist os stor opbakning gennem årene, og samtidig er det her i lokalområdet, at en stor andel af dyrene er. Så det giver god mening for os at fastholde og udvikle det nære forhold, vi har med lokalsamfundet og landmændene her i Himmerland, fortsætter Lars Andersen.

Byggeriet er helt i tråd med verdensmålet, der omhandler "Bæredygtige Byer og Lokalsamfund", som af virksomheden er udpeget som et af de særlige, bæredygtige fokusområder.

De næste skridt

Før byggeriet kan gå i gang, skal der søges diverse tilladelser, og der skal arbejdes med projektet i detaljer. Hvordan det nye slagteri kommer til at se ud, er endnu ikke endeligt fastlagt, men der arbejdes med arkitekturen og skitseforslag. Ambitionen er dog klar - der skal opføres et af landets mest moderne og bæredygtige slagterier:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet mange år med pæn vækst, og derfor er det vigtigt for os også at sikre virksomheden til fremtiden. Pionerånden er dybt forankret i os som virksomhed, og med dette tager vi et vigtigt skridt i udviklingen af Himmerlandskød, afslutter Lars Andersen.