Lyt til artiklen:

Slagtekapaciteten er fuldt udnyttet hos Tican

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Fundet af afrikansk svinepest i Tyskland giver en voldsom påvirkning af de europæiske markeder for såvel svinekød som smågrise. Vanskelighederne ved at afsætte danske smågrise på flere eksportmarkeder har skabt en betydelig interesse blandt danske svineproducenter for at producere flere slagtesvin i Danmark. Vi minder dog om, at markedet ikke er lukket for eksport - så denne mulighed er fortsat åben, skriver Tican i deres ugeorientering.

- Fra Tican bliver vi desværre nødt til at meddele, at vi ikke har mulighed for at påtage os at slagte yderligere grise på kortere og mellemlangt sigt, da vores kapacitet i Brørup og Thisted er fuldt udnyttet. Vores fokus vil derfor være på at slagte de grise, som vore leverandører har kontrakt med os om at levere. Tican har ikke slagtekapacitet til yderligere, ej heller køle-/frysekapacitet til mere end der aktuelt kører gennem vore anlæg, skriver Tican.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi umiddelbart ikke accepterer oprettelse af nye CHR-numre i vores system. Vi kommer til at følge op på alle kontraktmængder løbende. Man kan ikke automatisk forvente, at vi vil modtage stigende mængder grise til slagtning. Der skal påregnes væsentlig lavere priser (på grund af lavere hjembragte priser i kødmarkedet) på de mængder, som overstiger kontraktmængderne.