Lyt til artiklen:

Svineproducenter kritiserer DC og Tican for at melde pas overfor slagtesituationen

00:00
Hastighed: ???x
01:35

- For os er det helt afgørende, at vi bevarer en stor slagtesvineproduktion, og dermed en stærk og konkurrencedygtig slagterisektor i Danmark. Vi så gerne, at mange flere grise kunne opfedes i Danmark, skriver Danske Svineproducenter i deres ugenyt.

I de seneste uger har begge de to store slagterier meldt om kapacitetsproblemer. Det vidner om et særdeles udfordrende problem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den ene side går Danish Crown ud sammen med NNF og plæderer for, at mange millioner eksportsmågrise skal blive i landet og fedes op. På den anden side har de allerede nu meldt pas i taklingen af det pressede marked som følge af ASF i Tyskland. Der indføres begrænsninger, og prismatrixen bruges til at regulere andelshaverne, skriver svineproducenterne.

De Danske Svineproducenter undrer sig over, at Tican kaster sig ud i en vild konkurrence med Danish Crown for at modtage flere grise.

- Når aftalerne er indgået, er de ikke i stand til at efterleve de berettigede forventninger, som leverandørerne har. De er alt for langt bagud med slagtningerne, og de melder nu også pas i forhold til at modtage flere grise til slagt, mener svineproducenterne.

- Der er, som vi tidligere har sagt, en meget begrænset overkapacitet på de danske slagterier, og derfor giver det ikke mening at køre kampagne mod de eksporterende smågriseproducenter.