Svinenoteringen stiger til 10,80 kroner. Det er første gang i et halvt år, svinenoteringen stiger.

Svinenoteringen er for første gang i flere uger steget. Den ligger på 10,80 kroner fra uge 36. Siden uge 28 har den ligget på 10,50.

Det er første gang siden uge 10, at svinenoteringen stiger.

Det melder Danish Crown.

Markedsberetningen fra Danish Crown: Efter to måneder med jævn afsætning og en relativ lav aktivitet i Europa er der nye impulser fra Asien, hvor særligt det kinesiske marked igen viser sig fra den gode side.

- De seneste uger er både salget og priserne steget. Vores fordel i forhold til de øvrige aktører i Europa er vores relativt høje frysekapacitet, som gør det muligt at eksportere så meget ud af Europa, at det mere end opvejer det fortsat svage europæiske marked, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

I Europa er efterspørgslen fortsat moderat. Sommeren er ved at på hæld, og markedet er på vej ind i den periode, der er i branchen kaldes "mid-season blues", hvor det hverken er sommer, og der er fortsat for lang tid til jul til, at det kan løfte efterspørgslen.

- Vi har et europæisk marked, som bare ikke kan komme ud af andet gear. Det er særligt den sydlige del af Europa, der hænger i bremsen. Restauranter og cafeer dernede kører på lavt blus, og meldingerne fra vores salgsfolk er, at der hersker en høj grad af pessimisme blandt forbrugerne, fordi mange er usikre på deres jobsituation, og på jævnt dansk får det dem til at vende hver en 5-øre, siger Lars Albertsen.

Ud over et godt salg til Kina er der en jævn efterspørgsel fra det øvrige Asien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce