Den nye podcast Griseriet handler om de faglige udfordringer, man kan møde i svinestalden og konkrete tiltag hertil.

Moderne svineproduktion udvikler sig løbende, og det kræver sin landmand at følge med. Griseriet er en ny podcast om faglige udfordringer, hvor snakken tager udgangspunkt i erfaringer fra staldgangen og konkrete tiltag, skriver Ceva i en pressemeddelelse.

- Griseriet er en podcast med en praktisk tilgang og fokus på retningslinjer, som landmænd, konsulenter og dyrlæger kan forholde sig til og arbejde ud fra, fortæller produktchef Anja Kibsgaard fra Ceva, der lancerer podcasten.

Perspektiv på 30 minutter

Hver episode varer 20-30 minutter, og værten Henrik Balleby får besøg af en række eksperter, der giver deres anbefalinger på området. Det giver en god og nuanceret debat med flere perspektiver, mener folkene bag podcasten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er mange måder at have en besætning på, så debatten skal være nuanceret og gøre det klart, hvad de abstrakte idealer betyder for medarbejderne i stalden, siger Anja Kibsgaard.

Zink or not to zink

I den første episode diskuterer Michael Frederiksen fra SvineRådgivningen og Henrik Bech Pedersen fra Ceva udfordringer og fordele ved holdstyring og udfasningen af zink.

De har begge mange års erfaring som konsulenter og lægger vægt på, at holdstyring som redskab kræver struktur og målbare målsætninger - og hvordan gør man det i praksis?

- Det kræver god kommunikation mellem fare- og klimestald og klare målsætninger, som alle medarbejderne kender. Det er vigtigt at måle resulterne for at se om indsatsen betaler sig, forklarer Henrik Bech Pedersen.

Podcasten er tilgængelig på Spotify, Apple Podcast eller Spreaker, hvor der bliver løbende lagt nye episoder op, som du kan lytte til - på farten eller på staldgangen.