Igen i år melder LandboNords fodereksperter om store forskelle på de tilbud, du som landmand kan få på foder i øjeblikket. Derfor opfordrer de dig til at få det kølige overblik, ved at sende foderhandlerne i licitation, inden du vælger at handle.

Fagchef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen, er ikke i tvivl om hvad hans råd, til de landmænd der skal ud på fodermarkedet i øjeblikket, er.

- Jeg ser overraskende store udsving på foderpriserne mellem firmaerne, og der er mange penge at spare for svineproducenterne ved at vælge den rigtige foderleverandør. Konkurrencen mellem foderproducenterne ser igen i år ud til at være stor, og det skal man som køber benytte sig af, siger Peter Jakobsen.

Han følger løbende priserne sammen med svinerådgiver Caroline Kold Simonsen, og med høsten lige rundt om hjørnet, nærmer højsæson for foderhandler sig også, skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

- Handlerne danner jo fundamentet for det kommende års indtjening, så en foderhandel bør være alt andet end en lotteriseddel, hvor du er tvunget til at tage en hurtig beslutning baseret på et godt tilbud - eller en handel baseret på hvem du plejer at handle med, siger Caroline Kold Simonsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hundrede tusinde kroner til forskel

Markedet for foderindkøb er hele tiden i bevægelse, og LandboNords SvineRådgivning følger udviklingen og sender foderhandler i licitation for landmænd, der vil sikre sig den bedste handel, hvor der ofte er hundrede tusinde kroner til forskel.

Derfor er det også muligt at komme i kontakt med eksperterne i de næste uger - på trods af sommerferie. I uge 29 er det Caroline Kold Simonsen, der kan kontaktes og i uge 30 er det Peter Jakobsen.

- Når der skal indkøbes foder, er det vigtig at vi får lavet en beskrivelse af kravene til blandingerne, således blandingerne til ny fodersæson skaber den bedste produktivitet i besætningen. Det er ikke ualmindeligt, at du bliver tilbudt en færdig blanding, som når du fodrer med den, gør mere skade end gavn i besætningen, siger Peter Jakobsen.

Derfor er anbefalingen fra LandboNord at tage kontakt til sin foderrådgiver og høre om mulighederne for at sende foderhandler i licitation.