Det europæiske marked for grisekød er mere eller mindre underdrejet. Indkøberne i spotmarkedet er generelt tilbageholdende, og køber kun lige de mængder de skal bruge fra uge til uge, fordi der er rigeligt med kød i markedet.

- Forbruget i Europa er virkelig lavt i øjeblikket. Det er en kombination af en drastisk nedgang i salget i Tyskland, fordi forbrugerne lige nu fravælger grisekødet, og et lavere forbrug i det sydlige Europa, hvor der ikke er den samme aktivitet i turistbranchen som normalt på den her årstid, der presser markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har heldigvis et stabilt salg til vores faste kunder, og så begyndte vi allerede for flere uger siden at fokusere benhårdt på at løfte eksporten ud af Europa, fortæller Lars Albertsen.

På tværs af Europa er der en enorm usikkerhed omkring udviklingen i de kommende uger og måneder, fordi der er opstået en pukkel af levende grise i Tyskland og Holland som følge af nedlukningen af Europas største slagteri for næsten tre uger siden.

- Umiddelbart er vi et godt sted lige nu. Vores brede afsætning gør, at vi har en pæn efterspørgsel lige nu, og vi mærker en stor tillid fra kunderne rundt omkring i verden, så derfor kan vi i relativ høj grad holde os ude af det ragnarok, der hersker i Europa lige nu, siger Lars Albertsen.Til landene udenfor Europa er der i øjeblikket et rigtigt godt salg til Japan og en jævn afskibning til Kina.