Ticans slagterier i Thisted og Brørup er udfordret, fordi Ticans eneste tyske aftager af sokød er lukket på grund af corona.

"Høje tilmeldinger og nogle mindre slagtemæssige udfordringer har betydet, at vi fortsat udskyder grise svarende til ca. 8 dage, hvilket vil betyde forskydninger i afhentningstidspunktet på ca. 14 dage. Grundet lukning af slagteriet i Rheda er eksporten af levende grise fortsat indstillet."

Dette fremgår af Ticans nyhedsbrev. Baggrunden er, at Ticans tyske moderselskab - Tönnies - er ramt af corona. Tönnies' slagteri i den tyske by Rheda-Wiedenbrück er nemlig lukket. Dette slagteri er Ticans eneste aftager af sokød.

Til Nordjyske Stiftstidende siger Ticans direktør Niels Jørgen Villesen: "Der er lige p.t. ikke afsætning for slagtede kroppe fra søer i Europa, så vi slagter ikke søer lige i de her dage. Vi arbejder på at finde alternative aftagere."

Under normale omstændigheder slagtes der omkring 3,4 millioner grise om året i Thisted og Brørup. En af leverandørerne er andelsselskabet Dangris, som har cirka 200 medlemmer, der leverer op mod 1,5 millioner grise om året.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tican oplyser, at man fortsat ikke forventer at kunne slagte søer i den uge, vi går ind i, da dyrene ikke kan blive udbenet i Tyskland, så længe Rheda er lukket. Muligheder for alternativ udbening undersøges.