Udbrud af ASF i en baggårdsproduktion i det vestlige Polen - cirka 125 kilometer fra grænsen til Tyskland.

For første gang er en svinebesætning i baggård i det vestlige Polen testet positivt for afrikansk svinepest (ASF). Det blev fundet på en gård nær landsbyen Ratowice, Leszno amt, i provinsen Greater Poland kun 125 kilometer fra den tysk-polske grænse.

En opdatering fra det polske centrale veterinærinspektorat (CVI) rapporterede, at gården havde i alt 24 grise. De positive ASF-prøver blev bekræftet den 15. juni af National Veterinary Institute - National Research Institute i Puławy. Landsbyen ligger 21 km øst for de nærmest kendte tilfælde af ASF i vildsvin, skriver Pig Progress.

Alt i alt er dette det fjerde tilfælde af ASF på en gård i hele Polen i 2020. Tidligere i år blev to kommercielle gårde i det vestlige Polen inficeret, samt en mindre gård i øst tæt på grænsen til Hviderusland. Med de kommercielle gårdsudbrud var det øjeblikkeligt muligt at spore og spore hvilke kontakter, der havde fundet sted, i tilfælde af gårdhavebedrifter kan kontaktmåderne være mere diffuse at spore.

I alt er nu 241 gårde blevet ramt af ASF, siden virussen første gang kom ind i Polen i 2014. Indtil sidste år var alle disse gårde beliggende i det østlige Polen. Indtil sidst i 2019 forblev virussen hovedsageligt i de østlige provinser, indtil den dukkede op i en separat zone vest for landet, langt tættere på den tyske grænse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce