Udbuddet på det tyske slagtesvinemarked er ikke særligt stort, men alligevel rigeligt til slagteriernes nuværende efterspørgsel, da torsdag er en helligdag i mange katolske tyske delstater, skriver Danske Svineproducenter.

Situationen gør det vanskeligt for tyske producenter at kræve højere priser. På den anden side er slagterierne heller ikke interesserede i lavere priser med hensyn til deres forhandlinger med detailhandlen, skriver Danske Svineproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN har store tyske supermarkedskæder de seneste måneder krævet markante prisnedsættelser på svinekødprodukter fra slagterierne.

Stopper import fra USA

Nye forhåbninger på prispositive impulser på eksportmarkederne udløser meddelelsen om, at Kina stopper en stor del af svinekødsimporten fra USA. Ifølge det tyske ugeblad Wirtschaftswoche har Peking i forhold til konflikten med USA om Hongkongs status beordret de kinesiske importører til ikke længere at købe landbrugsprodukter fra USA. 10.000 til 20.000 tons svinekød, som ifølge bladet svarer til en uges leverance, er åbenbart allerede afbestilt. Tyske markedsinteressenter håber nu på, at kineserne bestiller mere svinekød fra andre lande som f.eks. Tyskland.

Alt i alt er markedet for tiden i balance, og den tyske omsætterorganisation ændrer VEZG ikke den officielle tyske notering i dag.