Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 6 cent til 1,66 € pr. kg.

Ifølge Danske Svineproducenter stiger den tyske slagtesvinenotering med 6 cent til 1,66 € pr. kg (12,37 kroner).

Danske Svineproducenter skriver videre: Det tyske slagtesvinemarked fortsætter med at stabilisere sig. En stor del af medarbejderne i den tyske slagteribranche er blevet testet for coronavirussen i den seneste uge, men kun få medarbejdere var smittede.

Det var en stor lettelse for hele branchen. I dag genoptager slagteriet Westfleisch slagteprocessen i Coesfeld. Westcrowns slagteri i Dissen bliver imidlertid lukket i to uger. 

Udbuddet af slagteklare grise er fortsat stort og tilstrækkeligt til slagteriernes efterspørgsel. Med hensyn til Kristi Himmelfartsdag i morgen og pinse kan igen der opstå lidt prispres på det tyske slagtesvinemarked.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De store tyske slagterier har imidlertid ingen interesse i lavere priser, fordi de har indkøbt slagtesvin dyrt før coronakrisen, og en del af svinekødet ligger fortsat i kølehusene. 

Den tyske regering besluttede for øvrigt i dag, at kolonnearbejde ikke længere er lovligt i tyske slagterier og forarbejdningsvirksomheder fra 2021.

I fremtiden skal alle medarbejdere være ansat i selve slagteriet og ikke hos et vikarbureau. Dette vil resultere i store udfordringer, specielt for de fire store tyske slagterier Tönnies, Westfleisch, Vion og Danish Crown. I international sammenhæng burde det imidlertid forbedre konkurrenceevnen for Danish Crown i Danmark. 

Den tyske omsætterorganisation VEZG hæver endda den officielle tyske notering med 6 cent (45 øre) i dag.