Efter en større del af medarbejderne hos Westcrown i Tyskland er testet positive for corona-virus, vil der kun i begrænset omfang blive slagtet på Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk i denne uge, skriver DC i en pressemeddelelse.

Danish Crown arbejder målrettet på at finde alternative afsætningskanaler til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det sker, efter Danish Crowns tyske aftager af søer, Westcrown, har indstillet produktionen efter et omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har afsat de søer, der blev slagtet i fredags, og som skulle køres til Westcrown i dag. I morgen vil der i mindre omfang blive slagtet søer, mens vi ikke forventer at kunne slagte onsdag. Torsdag og fredag var i forvejen fridage på grund af Kristi Himmelfarts dag, så det bliver desværre et meget begrænset antal søer, vi får slagtet i den her uge, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

Teste alle medarbejdere

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned på grund af corona-smitte blandt medarbejderne Derfor har myndighederne i flere tyske delstater de seneste uger valgt proaktivt at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.I slutningen af sidste uge blev 270 medarbejdere hos Westcrown, der er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch, testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere var smittet med corona-virus.

Westcrowns ledelse er i tæt dialog med de tyske myndigheder, og de næste dage vil der i mindre omfang blive arbejdet på virksomheden, så der ikke er kød i kølerummene hen over den forlængede weekend.- I Danish Crown har vi nedsat en task force, der arbejder på forskellige planer for de kommende uger. Når så mange medarbejdere er smittet hos Westcrown, er det udelukket, at de kan producere som normalt på kort sigt.

- I løbet af de næste dage får vi et overblik over hvilke muligheder, vi har for at afsætte de søer, vi slagter i Skærbæk, og på den baggrund vil vi lave en plan for slagtningen i næste uge, siger Søren F. Eriksen.

De aflyste slagtninger i denne uge betyder, at Danish Crown vil være markant mere bagud med slagtningen af søer efter Kristi Himmelfarts dag end forventet, men ledelsen af slagteriet i Skærbæk er fortrøstningsfulde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en rigtig god ånd på slagteriet i Skærbæk, og medarbejderne er både loyale og fleksible, så vi skal nok få indhentet det tabte, når der er en løsning på plads. Det hjælper selvfølgelige ikke landmændene lige nu, men i en situation som den her handler det om at stå sammen, så vi håber på forståelse fra vores ejeres side, siger Ole Carlsen, der er fabrikschef for slagterierne i både Skærbæk og Blans.