Danske Svineproducenter har samlet en status på, hvordan noteringen ser ud i Europa. 

Det europæiske slagtesvinemarked sejler i usædvanligt oprørte vande. Uligevægten på kødmarkedet får slagtesvinenoteringerne i EU til fortsat at styrtdykke, skriver Danske Svineproducenter. 

Der ses i alle landene en afmatning i efterspørgslen. Lukningen af restauranter og kantiner efterlader sig spor overalt, som stigningen i den private efterspørgsel ikke kompenserer for.

Afsætningen stagnerer, og markedet er p.t. overforsynet med fersk kød. Slagteriernes interesse for at lægge yderligere mængder på frost er reduceret som følge af usikkerheden om den fremtidige udvikling.

Den aktuelle problematik ser ud på samme måde i de forskellige EU-lande. Som følge af neddroslingen i mange slagteriers slagteaktiviteter er der opstået en udbudspukkel på levendemarkedet.

rich-media-1
Illustration: Danske Svineproducenter. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Noteringsfaldene spænder fra 2 korrigerede cent i Storbritannien til 17 cent i Belgien. Den foreløbige lukning af Westfleicsh-slagteriet i Coesfeld er på det seneste kommet stærkt i fokus. Dér konstaterede man et større antal nye coronasmittede blandt medarbejderne.

Generelt har der på det seneste blandt forskellige markedsinteressenter i EU bredt sig en forhåbning om at kunne se lys for enden af tunnelen, skriver Danske Svineproducenter. 

De store problemer i slagterivirksomhederne i USA efterlader muligvis et hul i eksporten til Asien, som de europæiske eksportører - med forbehold for den videre udvikling - kan udfylde. For eksempel forlyder det fra Spanien, at den koreanske efterspørgsel er genvundet. Også efterspørgslen fra Japan siges at være kommet mere op i tempo.

Fra Kina regner man med et stabilt, højt behov for importeret svinekød. Imidlertid er omsætningen i restauranter dog faldet betydeligt i Riget i Midten som følge af tiltagene, man har gjort for at inddæmme coronasmitten.

Dér er svinekød en hovedret. Et prispres opstod for tyske eksportører blandt andet på grund af de gunstige tilbud fra USA. Ifølge forskellige markedsanalytikere burde lavpunktet dog være overskredet.

Tendens på det tyske marked

Den seneste udvikling i lukningen af Westfleisch-slagteriet i Coesfeld og yderligere coronatests blandt medarbejdere på slagterier i Nordrhein-Westfalen, Schleswig-Holstein og andre delstater gør markedsinteressenterne usikre.

Producenternes leveringsdygtighed er tilsvarende høj. Omsætterne appellerer til, at producenterne kun tilmelder slagteklare partier.

Landbrug & Fødevarer

På det europæiske marked handles ferske skinker til faldende prisniveau i denne uge. Ligeledes for øvrige udskæringer er handlen under pres og sker til faldende priser.

Til det engelske baconmarked er der fortsat en stabil afsætning til detailhandlen.

Fra Asien rapporteres der om en stabil efterspørgsel fra Kina og en øget efterspørgsel fra øvrige asiatiske markeder.