Det europæiske slagtesvinemarked er i denne slagteuge fortsat under pres. Virkningerne af coronakrisen breder sig som ringe i vandet, og noteringerne falder i fællesskab, dog i vidt forskelligt omfang, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Noteringsfaldene spænder fra 4 korrigerede cent i Danmark til 12 cent i Holland. Prisspiralen på kødmarkedet går stærkt nedad. I Holland har slagteriet Westfort ifølge det hollandske fagblad Boerderij lagt stort pres på noteringen, idet Westfort forud for noteringsoffentliggørelsen af den officielle børsnotering offentliggjorde en udbetalingspris, som var 15 cent lavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som resultat faldt den hollandske notering uforholdmæssigt mere i sammenligning med andre EU-lande. I Tyskland drosler slagterierne ned på slagtningerne som følge af den lave efterspørgsel.

Den manglende kultur med at spise på restaurant og café er stadig en afgørende faktor. Problemerne med varetransporten på det europæiske hjemmemarked har ikke været til at løse, og kineserne er bevidst om deres position som den vigtigste globale indkøber af svinekød.

Den mængde, der afsættes til Riget i Midten, ser ud til at passe, dog er priserne ikke længere på det høje niveau, som de tidligere var. Situationen på de amerikanske slagterier har på det seneste været så tilspidsede, at slagtningerne og priserne brød sammen og resulterede i bekymring om forsyningssikkerheden. Den internationale konkurrence mellem svinekødseksportørerne er tydeligt skærpet.

rich-media-2
Illustration: Danske Svineproducenter. 

Man venter nu på at se, hvordan Trumps seneste tiltag i forhold til at tvinge gang i produktionen igen vil virke. Den seneste udmelding fra EU-Kommissionen om en handelsaftale mellem EU og Mexico giver indtil videre forhåbning. Mexico er en vigtig importør af svinekød. Inden for EU burde effekten af de første åbningstiltag i forhold til corona snart have indvirkning på efterspørgslen, skriver Danske Svineproducenter.

Tendensen på det tyske marked:

Efter den korte slagteuge er stemningen på slagtesvinemarkedet stadig usikker som resultat af de nationale og globale markedsforskydninger. Det kolde og våde vejr har været ugunstigere for handlen med grillkød.

Landbrug & Fødevarer

På det europæiske marked handles ferske skinker til uforandret eller svagt faldende prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer sker handlen til uforandrede priser.

Til det engelske baconmarked er der fortsat en stabil afsætning til detailhandlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra Asien rapporteres der om en stabil efterspørgsel fra Kina og Japan.