Noteringen falder i uge 18 med 50 øre pr. kg. slagtesvin. Derfor ender noteringen på 12,90 kroner. 

Markedsberetningen fra Danish Crown: Det europæiske marked for fersk grisekød er nu for alvor ramt af corona-krisen. I løbet af de seneste uger er frostlagrene blevet fyldt op, og det rammer nu priserne i markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Signalerne fra mange af vores kolleger rundt om i Europa er fyldte frysehuse og "nowhere to go", altså ingen købere til deres varer. Der er vi slet ikke. Vi har en god ordrebeholdning til vores kunder udenfor Europa, og vi har også købere til varer i Europa, men priserne er noget lavere end for bare en uge siden, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Priserne på delstykker er generelt under pres. Alle i markedet er afventende, for ingen aktører indenfor forædling og foodservice ønsker at have varer af betydning på lager lige nu.

I perioden fra maj til oktober er det i høj grad turismen i Europa, der trækker salget af kød, og lige nu er der ingen, der ved, i hvilket omfang det bliver muligt at rejse i Europa eller for den sags skyld bare at være sammen med venner og familie.

- Det er meget tydeligt, at alle afventer, hvad der sker i forhold til genåbning af de enkelte lande rundt omkring i Europa. Østrig ser ud til at blive det første land til at åbne mere bredt, så er spørgsmålet hvornår Italien, Spanien og Frankrig følger med. Det er en den usikkerhed, der lige nu har sat sig i markedet, så overordnet set er det et generelt lavere forbrug af kød, der giver udfordringer, men det kan hurtigt vende igen, siger Lars Albertsen.

Til markederne udenfor Europa fylder Japan og Sydøstasien igen mere, mens salget til Kina er gået lidt ned i tempo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt normalt, at salget til Kina kommer i bølger. Derfor har vi i et stykke tid haft fokus på Japan og Sydøstasien, hvor der var stor interesse for vores varer. I den sammenhæng profiterer vi af den fleksibilitet og omstillingsparathed, der er blandt medarbejderne på vores fabrikker. Vi kan meget hurtigt skifte kurs, og det er en kæmpe styrke i et uroligt marked, siger Lars Albertsen.