Den globale svinekødproduktion forventes at falde igen i 2020 ifølge de seneste udsigter fra USDA, der har revideret tallet nedad på grund af langsommere genopbygning end forventet i Kina.

2020-estimatet på 94,3 millioner tons er 7 procent lavere end tallet i 2019 på grund af en lavere produktion fra nationer, der er berørt af afrikansk svinepest. Det seneste skøn er to procent lavere end USDAs tidligere prognose, fordi den kinesiske produktion er blevet revideret med seks procent hvor nationen stadig kæmper for at komme sig fra ASF, sagde AHDB-analytiker Felicity Rusk. USDA forventer nu, at den kinesiske produktion i 2020 vil være 20 procent lavere end i 2019, hvilket selv var 21 procent lavere end 2018, skriver PigWorld.com

Importen stiger

Med lavere forventninger til kinesisk produktion er importen til Kina blevet revideret med fire procent fra det foregående prognose til 3,85 millioner ton, næsten 60 procent mere end i 2019. I januar og februar alene importerede Kina dobbelt så meget svinekød og slagteaffald end i samme periode sidste år.