Svinepriserne falder 30 øre i uge 14 til 13,70 kroner pr. kg. Danish Crown beroliger markedet med fortsat jævn eksport til Kina og det øvrige Asien.

Til trods for de omfattende myndighedsinitiativer i Europa for at begrænse spredningen af Corona-virus, så lykkes det fortsat at holde forsyningskæderne i gang.

- Vi oplever i et vist omfang forsinkelser ved nogle grænser, men det accepterer vores kunder i den her situation. Alle har fokus på at opretholde forsyningen til supermarkederne, hvor efterspørgslen er øget, så der er en høj grad af fleksibilitet i øjeblikket, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Alligevel er priserne sivet på nogle delstykker, fordi aktiviteten samlet set er under pres, fortæller Lars Albertsen.

- Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind. Først og fremmest er der stort set intet salg til foodservice-segmentet, og så er priserne på hele skinker faldet, fordi der mangler udbeningskapacitet nogle steder i Europa. Det forventes også, at turistsæsonen i Sydeuropa vil blive påvirket negativt. Omvendt er der lige nu et rigtigt godt salg af bacon til detailhandlen i Storbritannien, men priserne udhules til dels af et større fald i kursen på britiske pund.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Situationen gør, at mange af vores varer skal finde nye veje rundt i Europa i et marked, hvor forudsætningerne hele tiden ændrer sig. Det giver lidt bump på vejen, men når vi tager de udfordringer i betragtning, som hele Europa lige nu står overfor, så er jeg fortrøstningsfuld, for der er på ingen måde panik i markedet, og jeg føler, vi er rigtigt placeret, siger Lars Albertsen.

På den positive side er der fortsat en jævn eksport til både Kina og det øvrige Asien.