Fødevarestyrelsen kommer med deres trusselsvurdering om smitte fra Polen til Danmark. I øjeblikket er ASF fundet 66 kilometer fra den tysk-polske grænse.

Der rapporteret et udbrud af afrikansk svinepest i en besætning med tamsvin i Polen. Det rapporterede udbrud er det første udbrud af afrikansk svinepest i tamsvin i det vestlige Polen. Besætningen med udbrud af afrikansk svinepest ligger 66 kilometer fra den tysk-polske grænse.

Fødevarestyrelsen vurderer fortsat, at den samlede risiko for smitte med afrikansk svinepest til danske svinebesætninger på grund af tamsvineudbruddet i det vestlige Polen er meget lav, skriver Fødevarestyrelsen.

Pas på madaffald

For at opretholde det meget lave risikoniveau for overførsel af smitte til danske svinebesætninger gør Fødevarestyrelsen opmærksom på følgende regler:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Transportmidler, der har transporteret svin i udlandet, skal rengøres og desinficeres efter aflæsning af svin.

- Svin må ikke fodres med madaffald.

Desuden anbefaler Fødevarestyrelsen, at man inden et besøg i husdyrbrug ikke bør have været i kontakt med landbrugsdyr i udlandet inden for de seneste 48 timer, da man kan medbringe dyresygdomme fra udlandet.

Fødevarestyrelsen anbefaler også, at man er særligt opmærksom på ikke at bringe smitte via udstyr inklusiv tøj, skydestok, våben, støvler, jagthund, kød og jagttrofæer til Danmark, hvis man har været på jagt i udlandet. Fødevarestyrelsen følger situationen i Polen og vurderer løbende, om der er behov foropdatering af trusselsvurderingen.