Nord-West noteringen falder i dag med 3,50 ? til 79,50 ?.

Den tyske slagtesvinenotering fald med 7 cent i onsdags og med 6 cent ugen før på grund af den stigende usikkerhed i forbindelse med coronakrisen, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse. Det var to hårde slag for smågrisenoteringerne. Endnu værre end selve prisfaldet på det tyske slagtesvinemarked er det imidlertid, at prisudsigten for de kommende måneder ikke længere er så lyserød, som den var for to uger siden. Udbuddet er ikke stort på smågrisemarkedet, men slagtesvineproducenter udskyder p.t. nye bestillinger og sætter således smågrisemarkedet under pres.

På det tyske slagtesvinemarked tyder meget på, at slagtesvinenoteringen vil stabilisere sig. Der er ikke opstået en udbudspukkel, og slagteriernes efterspørgsel er fortsat høj. Ikke desto mindre fører coronakrisen til mange usædvanlige logistiske udfordringer. Flere og flere personer laver selv mad hjemme i stedet for at spise i restauranter eller kantiner. Detailhandlens efterspørgsel er steget tilsvarende drastisk i de seneste uger, mens efterspørgslen fra restauranter og kantiner er næsten fuldstændigt brudt sammen, skriver Danske Svineproducenter.

Prisen for hele slagtekroppen er faldet med cirka 8 cent i forrige slagteuge. Eksporten til tredjelande kan endnu ikke leve op til de høje forventninger, selvom den for tiden begynder tage fart. På det europæiske hjemmemarked vækker den snart begyndende grillsæson de største bekymringer. Det er meget usikkert, i hvilket omfang grillaktiviteter finder sted, og hvor meget svinekød slagterierne allerede har på lager til det. Da grillsæsonen typisk er en af de drivende faktorer for prisstigningen i løbet af foråret, kan man p.t. ikke udelukke, at det sæsonmæssige opsving stort set udebliver i år.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil falde med yderligere 3,50 euro til 76,00 euro (603 kr. inkl. vægtregulering).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce