Noteringen fra Danish Crown lyder nu på 14,00 kroner pr. kg. slagtesvin.

Danish Crowns slagtesvinenotering ender på 14,00 kroner pr. kg. slagtesvin. Dermed falder den med 30 øre.

Markedsberetningen: Det europæiske marked for fersk grisekød fungerer stadig, men der er bump på vejen.

- Øjebliksbilledet er faktisk ganske positivt. Vi bruger meget tid på at koordinere med vores kunder, og indtil videre gør det, at vi får leveret stort set alt det, vi har solgt. Vi er hjulpet af, at myndighederne, til trods for at hele Europa er ramt af corona-virussen, har fokus på at sikre forsyningen af fødevarer, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Salget til foodserviceindustrien er dog helt naturligt hårdt ramt. Der er stort set ingen, der spiser ude i store dele af Europa. Eksempelvis er skisportsstederne, som normalt er den store aftager på den her årstid, mere eller mindre affolkede.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores stærke eksport til Asien giver os en fordel lige nu, for den gør os markant mindre sårbare i den nuværende situation. Der er i et vist omfang pres på priserne i Europa, men det skyldes i vid udstrækning, at der i øjeblikket ikke eksporteres de mængder ud af Europa, som vi så for bare en eller to måneder siden. Derudover ser jeg det som en fordel, at vi i Europa sælger størstedelen af vores varer til de helt store spillere i forædlingsindustrien og detailhandlen., siger Lars Albertsen.

Han understreger, at situationen desværre hurtigt kan ændre sig, men indtil videre er de udfordringer, spredningen af corona-virussen giver, til at håndtere.