I disse uger og måneder er Veganerpartiet på gaden for at indsamle vælgererklæringer for at blive opstillingsklar til Folketinget. Partiet er imod alle former for dyreproduktion.

Veganerpartiet skal bruge 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberrettigede til næste folketingsvalg. I dag har partiet indsamlet 13.000 erklæringer på vej mod målet.

- Vi vil tage humanismen og brede den ud til også at gælde dyrene, siger Michael Monberg, forperson og medstifter af Veganerpartiet.

Partiet skriver på deres hjemmeside: Vi vil arbejde for et bedre klima og miljø, bedre folkesundhed, rettigheder for dyr, forsvarlig brug af ressourcer og for at afvikle menneskelig udnyttelse af dyr.

- Vi står lige nu med store miljø- og klimaudfordringer, så tiden er klar til et nyt parti, siger formanden for partiet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Partiet blev stiftet for halvandet år siden og har siden stiftelsen arbejdet med at blive opstillingsparate. Når partiet er opstillingsgodkendt, har veganerne planer om at præsentere et fuldstændigt og detaljeret partiprogram. Men på de overordnende plan vil partiet arbejde for at dyrene har retten til egen krop.

- Vi vil ikke arbejde for et egentlig forbud mod landbruget, men vil arbejde for, at man hverken må indespærre, udnytte og dræbe dyr. Hele landbrugssektoren skal reformeres, så vi ikke udnytter dyrene. Vi vil arbejde for en bæredygtig produktion af planteavl, hvor alt produktion skal gå til mennesker og ikke til føde til dyrene, siger Michael Monberg.