Den PRRS-vaccinerede Ornestation Mors 2 har tirsdag den 3. marts fået udtaget 21 rutinemæssige blodprøver, skriver Seges Svineproduktion i en pressemeddelelse. Prøverne er blevet analyseret for PRRS-virus ved PCR som fire pools af fem blodprøver og en enkelt-blodprøve. Resultaterne viser, at den ene pool er svagt PRRS1-positiv ved PCR, og den orne, der er blevet testet som enkeltblodprøve, er PRRS1-positiv ved PCR.

Ornestation Mors 2 har fået betinget status, der er indført omgående salgsstop, og ornestationens kunder er informeret. Alle avlsbesætninger er desuden kontaktet direkte med besked om hvilke orner og batch, de har modtaget fra de seneste to uger fra Mors 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad er næste skridt?

Alle 21 prøver bliver nu analyseret for PRRS-virus ved PCR enkeltvis på ny oprensning, og der forventes svar torsdag den 5. marts. Herudover opstartes sekventering af det isolerede PRRS-virus, så det kan bestemmes, hvilken variant af PRRS1-virus, der er tale om. Der bliver også udtaget flere blodprøver på orne-stationen, som undersøges for PRRS-virus.

Hvad betyder det for dig?

Den ene PCR PRRS-positive orne og de fem orner, der er en del af den PCR PRRS-positive pool, er alle Duroc og producerede alene produktionssæd. Vi har valgt at offentliggøre laboratoriesvaret, men gør opmærksom på, at man ikke bør basere sin risikovurdering på oplysninger om enkeltdyr. Man bør betragte al sæd fra stationen som værende potentielt positivt for PRRS, uanset hvilken orne sæden kommer fra, da der er tale om en stikprøve, skriver Seges Svineproduktion.

Seges anbefaler, at du taler med din dyrlæge om, hvad du skal gøre i din besætning, hvis du har modtaget sæd fra ornestationen.