Den danske svinebranchen får kritisk for at bruge soja dyrket på marker i ryddet regnskov i Sydamerika. Danish Crown har et mål om at sikre, at fodret er bæredygtigt i 2025.

- Selvom danske foderstoffirmaer køber soja fra områder, der lever op til, at der ikke er ryddet regnskov inden for en bestemt årrække, så er udfordringen, at der mangler dokumentation. Det skal vi have løst, siger kommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen i Danish Crown.

Danish Crown har en sojastrategi, der skal sikre, at grisenes foder i 2025 er bæredygtigt.

Danish Crown er også medlem af "Dansk Alliance for Ansvarlig Soja" - et samarbejde der for at sikre opbakning og commitment til bæredygtig soja - og i april fremlægger Danish Crown en plan for, hvordan grisene kan få bæredygtige proteiner i stedet for den problematiske soja, skriver DC på deres hjemmeside.

- Det er også vigtigt at huske i denne debat, at danske grise typisk fodres med danskproduceret korn, og at det kun er 10-15 procent af foderet, som består af soja, siger Astrid Gade Nielsen og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Danish Crown er med i forskellige forsknings- og udviklingsprojekter om alternative proteiner ? såsom græsprotein, som skal sikre, at den problematiske soja kan erstattes af andre proteinkilder eller bæredygtig soja, skriver Danish Crown.