Dennes uges notering fra Danish Crown ender igen på 14 kroner pr. kg slagtesvin.

Markedsberetningen fra Danish Crown:

Det europæiske marked for fersk grisekød er lige nu inde i en periode præget af en vis usikkerhed. Det springende punkt er om eksporten i Kina igen kommer op i tempo, når ferieperioden omkring det kinesiske nytår slutter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den ene side er der ikke noget der indikerer, at udbruddet af corona-virus vil få kineserne til at spise mindre grisekød. Udfordringerne vil ligge i om logistikken i Kina over en længere periode bliver påvirket af de forholdsregler, som de kinesiske myndigheder har taget for at bremse smittespredningen. Indtil videre laster vi fortsat op i både Danmark og Tyskland. Vi har ordrer til vores faste kinesiske kunder og en pæn eksport til andre lande i Asien, så indtil videre er der ro på hos os, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

I Europa har priserne langt hen ad vejen fundet et nyt niveau efter januars prisfald. På grund af en lavere eksport ud af Europa lige nu, er der dog fortsat et vist pres på priserne på forender.

- Det der kan komme til at lægge pres på priserne lige nu er, at en del aktører i markedet enten er løbet tør for ordrer til Kina, eller er tæt på det. Derfor stiger udbuddet af fersk kød i Europa. Omvendt kom vi fra en situation, hvor udbuddet var meget lavt, så indtil videre er det til at håndtere, siger Lars Albertsen.

Mens salget til Kina som nævnt er trægt i øjeblikket, så er der en god afsætning til blandt andet Japan og Australien.