Under NutriFair vil European Proteinsblandt andet rådgive om at fravænne grise og opnå større stabilitet i farestalden?

En sund gris er en gris med høj mavesundhed, skriver European Protein i en pressemeddelelse.

For at sikre god mavetarm-sundhed bruger man typisk forædlede fodertyper til smågrisene op til og efter fravænning for at støtte udviklingen af en god tarmflora samt en god udvikling af tarmens evne til at optage og udnytte foder.

En sund tarm er lig med et godt immunforsvar, som grisen skal bruge, når den ikke længere får antistoffer gennem mælken fra soen. Desværre er de færreste klar over, at grisens sundhed i lige så høj grad påvirkes indirekte gennem so-foderet i drægtighedsperioden og i diegivningsperioden, som af smågrisefoderet. Derfor skal indsatsen starte allerede ved soen, skriver European Protein i pressemeddelelsen.

- De første 175 dage af grisens liv er afgørende for, at svineproducenten får det optimale ud af sin produktion. Her tæller hele drægtighedsperioden også med. Den nyeste forskning viser, at soen har en kæmpe indflydelse på grisens sygdomshistorik, og derfor skal hun tænkes ind i fodringsstrategien. Det er for sent at starte ved fravænningsfoderet, når vi ved, at soen i så høj grad præger smågrisenes immunforsvar, selv efter fravænning, fortæller CEO Jens Legarth.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flere fravænnede grise

European Protein har derfor et nyt koncept med på NutriFair, der hedder "De første 175 dage". Konceptet har en holistisk tilgang til at fravænne flere sunde grise og fokuserer således på grisens udvikling fra embryo og op til 25-30 kilo.

Konceptet, er nyt inden for branchen, men bliver modtaget positivt fra de landmænd, der har brugt produktet i både halve og hele år. Der meldes om større stabilitet i farestalden, flere fravænnede grise, mere mælk, mere vitale smågrise, færre omløbninger og en bedre evne til at holde huld, skriver European Protein i pressemeddelelsen.

Søger besætninger til DNA-test

European Protein søger nye besætninger til at afprøve konceptet og få udført gødnings-, blod- og mælkeprøver af søerne før og efter igangsætning af konceptet. På den måde følges udviklingen inden for antistoffer i mælken, inflammation i blodet samt bakteriesammensætningen i tarmen før, under og efter brug af EP199.

Data bliver samlet i en stor vidensbank i samarbejde med Københavns Universitetet, der står for analyserne.

Kom forbi European Proteins stand nr. 1278 på NutriFair og hør mere om konceptet.