Ny jagtlov skal effektivisere nedskydning af vildsvin med afrikansk svinepest.

Nordrhein-Westfalen's deltatsregering (NRW) har udarbejdet et udkast til en særlig jagtlov, der skal anvendes i tilfælde af udbrud af afrikansk svinepest. I tilfælde af udbrud skal den nye jagtlov gøre jagt på vildsvin mere effektiv og forhindre, at virussen spreder sig yderligere, Følgende foranstaltninger er planlagt i forordningen, som skal stemmes igennem i statsparlamentet:

- Indtil videre kan stort vildt kun skydes med ammunition med stor kaliber af dyrevelfærdsmæssige årsager. NRW ønsker nu at tillade at skyde med vildsvin hagl, hvilket gør afskydning lettere, men ikke umiddelbart dødeligt.

- Jægere bør have mulighed for at lokke hele flokke i vildsvinefælder, som dyrene ikke kan komme ud af. Disse fælder skal kontrolleres regelmæssigt eventuelt af vildtkameraer med rapporteringsfunktion. Vilde orner der fanges skal dræbes så hurtigt som muligt.

- Jægere har i øjeblikket lov til at bruge natkikkert og lamper, men det er forbudt at have dem montereret på riflen. Med den nye jagtlov ønsker delstaten midlertidigt at ophæve dette forbud og give en gruppe mennesker mulighed for at jage i mørke.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den blyammunition, der blev forbudt for mange år siden, skal igen tillades til jagt på vildsvin. Ifølge delstaten skal det gøre det mere sikkert at skyde vildsvin på kort afstand. Risikoen for, at blyhagl rikocherer, er lavere.

- Reglen om at vildt ikke må jages inden for 300 meter fra foderpladser skal afskaffes.

- Selv søer med smågrise bør kunne jages, også når ungerne stadig har striber og derfor kun er et par uger gamle.

skriver ISN.

Udkastet til den nye jagtlov er på dagsordenen for 15. januar 2020 i Nordrhein-Westfalen's parlamentsudvalg for miljø, landbrug, natur og forbrugerbeskyttelse.

/ JEB