Jægere i den tyske delstat Brandenburg modtage 50 euro, hvis de rapporterer til myndighederne om døde vildsvin og tager en blodprøve til analyse for ASF.

Myndighederne i den tyske delstat Brandenburg, der grænser op til Polen, har besluttet, at alle sårede og dræbte vildsvin undersøges for afrikanske svinepest. Indtil videre har dette arbejde været uført frivilligt af ??jægere, der har modtaget løsepenge på 50 euro, hvis de rapporterer om døde dyr og tager en blodprøve.

- Det er vigtigt, at alle indehavere af jagttilladelser nu intensiverer jagten på vildsvin. Dette gælder Miterbeiter fra National Forestry Service, der gælder for alle selvstændige ejere og for alle jagtforeninger, siger miljøminister Axel Vogel til Moz.de, Das Nachrichtenportal für Brandenburg.

I sidste uge blev ASF-virussen fundet i et dødt vildsvin i nærheden af ??Nowogrod Bobrzanski i det polske kvarter Lebus - godt 42 kilometer fra den tysk-polske grænse.

Det polske landbrugsministerium rapporterede 2. december om yderligere tilfælde af ASF fundet i alt ti berørte vildsvin.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce