Redaktør Vincent ter Beek fra Pig Progress kritiserer det danske beredskab mod afrikansk svinepest.

Vincent ter Beek mener ikke, at de danske myndighederne har vist vilje til hurtigt og åbent at dele vigtig information om sygdommen der kan koste Danmark milliarder.

-Danmark er dårligere til at håndtere den truende smitte med afrikansk svinepest end Taiwan, skriver Vincent ter Beek fra Pig Progress.

-Danmark valgte at kombinere gennemsigtighed med ikke at teste for sygdom, da mindst 10 døde vildsvin vaskede i land på Ærø.

Myndighederne kommunikerede åbent og detaljeret om denne sag, men de valgte ikke at teste vildsvinene for smitte. Det blev bifaldet af den indenlandske svineproduktion. Men hvordan vil man så forklare, hvis der bliver fundet smitte med afrikansk svinepest i landet efterfølgende? Det spørger svineeksperten om. Han mener ikke, at vi i Danmark har handlet gennemsigtigt i forbindelse med de døde strandvaskersvin på Ærø.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gennemsigtighed er et must

Vincent ter Beek mener, at omverdenen har krav på at vide, om de døde vildsvin var smittet med afrikansk svinepest.

- Det kan godt være, at danskerne tænker at de kan løse dette på deres egen måde, og at hvis de ikke informerer nogen, så vil ingen stille spørgsmål. Men det gør vi, og det er helt forståeligt, skriver Vincent ter Beek.

Han mener, at umiddelbar gennemsigtighed om afrikansk svinepest er et must, og at det ligger til grund for enhver vellykket kamp mod sygdommen.

- Koordinering og samarbejde lykkes kun i kombination med en vilje til hurtigt og åbent at dele vigtig information. Fravær af øjeblikkelig gennemsigtighed vil sandsynligvis føre til et hurtigere og meget mere alvorligt udbrud af afrikansk svinepest, slutter redaktøren.

Læs artiklen her: https://www.pigprogress.net/Authors/Vincent-ter-Beek/