De australske myndigheder øger indsatsen mod afrikansk svinepest.

Australien er begyndt at afvise turister, der har bragt svinekødsprodukter ind i landet, skriver PigWorld.

Ifølge en rapport i Pork Business blev en 60-årig vietnamesisk turist afvist på grund af at han tog fire kg svinekød med ind i landet i kødfyldte vietnamesiske mooncakes. Turisten havde ikke deklareret at han bragte mad ind til Sydney International Airport. Han er nu forment indrejse til Australien i tre år.

I oktober fik en 45-årige kvinde fra Vietnam annulleret sit turistvisum, da hun ankom til lufthavnen med 4,5 kg svinekød i bagagen. Hun blev sendt hjem til Vietnam og har forbudt mod at vende tilbage til Australien i tre år.

Australien er i alarmberedskab, efter at afrikansk svinepest for nylig blev opdaget i det nærliggende Østtimor. Australske dyrlæger arbejder nu med lokale myndigheder om en udryddelsesplan. Snifferhunde undersøger nu bagage direkte på fly fra Østtimors hovedstad Dili for at forhindre smitte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I april blev de australske migrationslove ændret således at det nu er muligt at forkorte eller annullere visum af biosikkerhedsmæssige årsager.

Nul tolerance

Landbrugsminister Bridget McKenzie sagde, at regeringen har vedtaget nul tolerance for rejsende, der med vilje lyver om importerede varer.

- Hvis svinekødsprodukter med virus kommer forbi vores grænse, spises af familie og venner, og rester bliver fodret til svin, vil det gøre rigtig ondt, sagde ministeren.

Det australske landbrug frygter at sygdommen overføres via turister, der rejser gennem Melbourne og Sydneys lufthavne og spredes til vildsvin. Der er 10 gange så mange vildsvin i Australien som i forhold til tamsvin rapporterer ABC News.

Nye australske test viser at næsten 50 procent af svinekødsprodukter, der blev beslaglagt fra flyrejsende, indeholder ASF.

I årets første otte måneder har den australske grænsekontrol konfiskeret 27 ton tons svinekødsprodukter i australske lufthavne.