Efter godt 900 hektar håber Gangergaardens Maskinstation at blive færdig med majshøsten i dag, torsdag den 31. oktober.

På en mark ved Vollerup, sydøst for Slagelse er snitterholdet fra Gangergaardens Maskinstation netop kommet tilbage til en majsmark, som man kørte fra for et par uger siden, på grund af meget vådt og fedtet fører.

- I dag går det straks meget bedre, fortæller Nicolaj, som er chauffør på den Claas Jaguar 950 med 12 rækket bord, som nu snart har været over 900 hektar majs i denne sæson.

Morten og Flemming står for transporten mellem finsnitteren og majsstakken, og de kæmper også knap så meget med føret i dag, som de gjorde sidste gang - i hvert fald når man dømmer på de dybde spor, som maskinstationen efterlod i majsstubbene sidst.

rich-media-1
Marken her opgav man for et par uger siden, og forsøger nu igen - denne gang uden de samme store udfordringer som sidst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sidste tredjedel tog lang tid

Joakim Gangergaard er indehaver af den vestsjællandske maskinstation, og han fortæller om flere steder, hvor det har været et must med store traktorer, små vogne og små læs, for at få majsen fra markerne:

- De første to tredjedele gik meget godt, mens den sidste tredjedel har været meget besværlig, fortæller Joakim Gangergaard.

- Selvom vi var 14 dage i gang før mange af mine jyske maskinstations-kolleager, så er vi bestemt ikke blevet færdig før dem. Der er naturligvis også mange jyske maskinstationer, som kæmper med våde og bløde marker netop nu, ligesom os, fortæller den vestsjællandske maskinstationsejer, men glædes over nogle gode udbytter:

- Jeg har ikke hørt om nogen der kommer til at mangle foder. Det har været en ganske fornuftigt majsår med gode udbytter. Så lidt positivt har der da været.

rich-media-2
Der har været mange læs fra majsmarkerne i år. Heller ikke på Sjælland har de skuffet.
rich-media-3
Jaguar 950 med 12 rækket majsbord har været over knap 900 hektar majs i denne sæson.