På tre dage er fire vildsvin fundet døde ved Ærøs kyst. Ifølge chefkonsulent ved Fødevarestyrelsens Dyresundhedskontor skal de ikke tjekkes for svinepest.

Ifølge TV2 Fyn er fire vildsvin fundet døde ved Ærøs kyst i løbet af de seneste tre dage. Det tyder på, at det er en so med sine grislinger, som ikke har klaret det.

Stig Mellergaard, chefkonsulent ved Fødevarestyrelsens Dyresundhedskontor

- Det er ret exceptionelt, siger Stig Mellergaard, der er chefkonsulent ved Fødevarestyrelsens Dyresundhedskontor om at man nu har fundet i alt fire vildsvin pø Ærø på tre dage.

Selvom der ikke findes vilde vildsvin i Danmark, er det ikke , at et vildsvin skyller op på land. Normalt sker det dog kun én til to gange om året.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vildsvinene bliver fragtet i ligposer med færgen fra Ærø til en dyreforbrænding, skriver TV2 Fyn.

Selvom Stig Mellergaard synes, at det videnskabeligt kunne være interessant at undersøge dyrene, gør man det ikke af frygt for, hvilke konsekvenser, det kan få.

- Vi undersøger den ikke for afrikansk svinepest, for hvis den har det, betyder det, at vi har et udbrud. Og vi kan ikke forklare udlandet, at det ikke er dansk. Det kan få nogle meget alvorlige konsekvenser, har Stig Mellergaard tidligere fortalt til TV 2/Fyn.

Siden det første vildsvin blev fundet, har han vurderet, at det kan stamme fra Polen eller Tyskland, og den vurdering holder han fast i efter fundet af de nye.