Onsildgaard skal efterbetale en tidligere medarbejder 225.000 kroner i løn.

225.000 kroner. Det har en 37-årig rumænsk landbrugsmedarbejder fået efterbetalt i løn. Rumæneren arbejdede hos Onsildgaard, der har en svineproduktion nær Hobro.

Det skriver Fagbladet 3F.

Rumæneren blev i 2014 ansat som landbrugsmedhjælper og arbejdede som sådan til udgangen af 2016. I dette tidsrum fik han udbetalt godt 15.000 kroner i gennemsnit om måneden.

Ingen overenskomst

Arbejdsgiveren var Onsildgaard Finans A/S, der ikke havde overenskomst på det tidspunkt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I 2017 blev rumæneren ansat under et andet af svinebrugets selskaber, nemlig Onsildgaard Produktion ApS, der siden 2006 har haft overenskomst, og lønnen steg til 23.000 kr. pr måned, hvilket er lidt over overenskomsten.

I foråret 2018 var der problemer med arbejdsgiverens betaling til pension, og rumæneren gik derfor til 3F. Kort derefter blev han fyret.

Der blev indledt en faglig sag med virksomheden Onsildgaard Produktion ApS, og den resulterede i et forlig. Rumæneren har som følge heraf modtaget de 225.000 kroner til dækning for manglende betaling af løn, feriepenge og pension. 3F mente desuden heller ikke, at rumæneren havde fået en tilstrækkelig høj løn, da han var ansat under Onsildgaard Finans A/S.

Foretrak forlig

Direktøren hos Onsildgaard Produktion ApS, Hans Christian Lund, oplyser til Fagbladet 3F, at Onsildgaard Finans A/S også er et landbrugsselskab, som blandt andet beskæftiger sig med markarbejde og vedligehold af bygninger.

Onsildgaard foretrak at indgå forlig frem for at føre en langtrukken sag. Hans Christian Lund mener dog ikke, at rumæneren blev underbetalt, dengang han arbejdede som landbrugsmedhjælper.

- Hvis du ikke går efter paragraffer, så kunne han absolut ikke mere end en elev. Formelt set var han ikke i lære, men han var jo i oplæring. Jeg mener faktisk ikke, at vi underbetaler vores medarbejdere. Jeg ved godt, at vi har et problem med de regler, der er for udlændinge, siger direktøren til bladet.

Rumæneren arbejder ikke længere i dansk landbrug.