Jesper Paulsen fra Bornholm er kommet en smule i modvind, efter grissen Øffe, som drak knap en liter Cola om dagen, nu er død.

Den måske mest kendte gris på Bornholm, Øffe, som levede på vingården Lille Gadegård, døde onsdag i sidste uge. Vinbonden Jesper Paulsen gættede på, at Øffes død skyldes fedt omkring hjertet på Øffe, som ikke fik for meget motion, men i stedet elskede Cola.

På de sociale medier er Jesper Paulsen kommet en smule i modvind, efter at have fortalt denne historie, da mange mener det er dyrplageri, at give grisen Cola og ikke vand.

I Radio 24syv kom den bornholmske landmand i modvind, da direktøren fra Københavns Zoo, Bengt Holst, mente det ikke var den rette drikkelse for en gris.

Jesper Paulsen fortæller dog, at kritikken er helt ude af proportioner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han fortæller til Ekstra Bladet, at Øffe op til sin død drak 0,75 liter cola om dagen, men det sidste halve år tabte den 60-70 kg alene ved at skifte til Cola Light.

Dobbelt moralsk

Jesper Paulsen kalder det en smule dobbeltmoralsk, at folk er rasende over, at han har givet sin gris Cola. Han driver nemlig selv en resturant på Lille Gadegård, og her fortæller han til Ekstra Bladet, at 60-70 procent af sodavandssalget til gæsterne er Cola.

- Min gris drikker da meget mindre Cola, end mine besøgende i resturanten. Så hvis det kan slå en gris ihjel, så tænker jeg da, at man kraftigt skal overveje, om det er noget man bør servere for mennesker.

Grunden til at Øffe har fået Cola var for at lokke grisen frem til hegnet. Jesper Paulsen gør nemlig meget ud af at fortælle gæsterne om sin bedrift, og han fat ud af, at Øffe var villig til at komme frem, når blot der var Cola ved hegnet.

Når grisen var tæt på, kunne Jesper Paulsen langt lettere forklarer om grisen og hvordan man i dag driver griseproduktion i Danmark.