Danish Crown oplyser, at prisen på slagtesvin igen er uændret.

Ifølge Danish Crown er noteringen uændret. Hermed er prisen stadig på 12 kroner pr. kilo slagtesvin.

I markedsberetningen skriver Danish Crown:

Mens trækfuglene sætter kursen sydpå, er der mere og mere europæisk grisekød, der trækkes mod øst og særligt Kina.

- Vi er nu tilbage på samme niveau, som vi så i foråret. Efterspørgslen har været stærkt stigende den seneste måned, så efter en stille sommer har salget igen fået momentum, og det lægger en god bund under priserne i øjeblikket, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Efterspørgslen fra Kina gør, at der et godt salg af både forender, skinker, brystflæsk og bove. Kamme, bacon og nakker sælges stabilt, men som en mærkværdig modsætning er aftrækket af mørbrad ikke fulgt med op hen over sommeren.

- Vi har faktisk bedt vores salgsfolk i Kina om at undersøge markedet for mørbrad i både Hong Kong og Kina. Det er ikke en artikel, vi indtil videre har oplevet efterspørgsel på derude, men med den fart der generelt er på det kinesiske marked, er det lidt mærkværdigt, siger Lars Albertsen.

De øvrige markeder udenfor Europa er fortsat præget af den ubalance, der er skabt ved, at Canada ikke kan eksportere til Kina og USA handicappes af høje toldsatser.

- Priserne i eksempelvis Japan og Sydkorea udfordres konstant, og det er markeder, hvor vi står stærkt, så det gør, at den gevinst vi nu ser i Kina udhules, siger Lars Albertsen.