Danish Crown er klar med en webshop, der sælger det bedste okse-, kalve- og grisekød direkte til forbrugere. Navnet på webshoppen er Danish Crown Dyrbar, skriver DC i et nyhedsbrev.

Dyrbar.dk er en lillebror til Guldrummet, hvor Danish Crown i mere end 20 år har haft det bedste kød på hylderne. Hidtil har det er dog kun været ganske få og særligt udvalgte danske toprestauranter, der har kunnet købe fra Guldrummet. Det laver Danish Crown Dyrbar om på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrbar.dk har sit udspring fra Guldrummet. Vi gør nogle af varerne tilgængelige for forbrugere. Jeg bliver tit spurgt, "hvis jeres produkter er så gode, hvor kan vi så købe dem henne?" Nu er vi klar med de allerbedste produkter direkte til forbrugerne, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Unikke udskæringer

På Dyrbar.dk kan man blandt andet finde al verdens kendte og mindre kendte udskæringer. Lige fra ?edderkoppen? af gris og krogmodnet t-bone af gris til nyretapper og krogmodnet oksehøjreb. Der sælges også brede kødfulde spareribs, hvor slagter lader et lag af fileten blive oven på benene, så marinaden ikke løber af.

Fælles for alt kødet på webshoppen er, at det er af den absolut bedste kvalitet, som er meget svær at opdrive mange steder i landet.

Det fortæller Dorte Ruby, der er ansvarlig for Premium i Danish Crown.

- Dyrbar.dk handler i bund og grund om kød, hvor selv ganske små mængder kan fuldende et måltid på grund af sin intense smag. Det taler ind i den madtrend, vi ser, hvor flere og flere danskere prioriterer madoplevelser af højeste kvalitet. I de godt 20 år, Guldrummet har eksisteret, har vi gjort os mange erfaringer om kød af højeste kvalitet, og det er den ekspertise, vi nu vil dele med hele Danmark, siger Dorte Ruby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle ansatte i Danish Crown og alle landmænd, der leverer til Danish Crown, har siden starten af august kunne købe kød fra Dyrbar.dk.

På den måde har de ansatte og landmændene haft muligheden for at prøvesmage det eksklusive kød, ligesom Danish Crown har kunnet teste og klargøre webshoppen, så den kan håndtere hele Danmark.

Go-Gris

En af de landmænd, som har prøvet kød fra Dyrbar.dk, er Jonas Würtz Midtgård, der ejer gården Evasminde, som er en del af Go-gris I/S.

Han er glad for, at Dyrbar.dk nu er åbnet, så der bliver mulighed for at alle forbrugere kan købe det bedste kød.

- Jeg tænker bare: endelig. Som griseproducent har jeg haft mange venner og bekendte, som har spurgt, hvor man køber noget af det rigtig gode grisekød. Jeg har bare ikke haft noget sted at sende dem hen, fordi det har ikke været tilgængeligt. Så Dyrbar.dk er virkelig kærkommen, fordi vi laver noget rigtig lækkert kød, siger Jonas Würtz Midtgård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Griseproducenten og hans familie har indtil videre blandt andet smagt tournedos fra tunggris og de brede spareribs med ekstra kød.

- Vi var meget begejstrede. Det er jo en helt anden måde at få gris på. Man kan jo f.eks. slet ikke købe de brede spareribs med filetkød oven på i supermarkederne, og kvaliteten er virkelig lækker, siger Jonas Würtz Midtgård.

Danish Crown har ingen erfaringer med at sælge direkte til forbrugerne og derfor er der heller ikke en klar målsætning for omsætningen på årsbasis.

- I første omgang skal vi have fat i de kræsne forbrugere, altså de såkaldte ?foodies?. Lykkes vi med det, så tror jeg på at dyrbar.dk kan blive en rigtig god forretning, men lige nu har vi først og fremmet fokus på at levere varerne til tiden og i den helt rigtige kvalitet, så kunderne får en god oplevelse med deres første køb på dyrbar.dk, siger Dorte Ruby.

For at gøre det nemmere at tilberede det lækre og ofte sarte kød, findes der sammen med hvert enkelt produkt på dyrbar.dk en udførlig vejledning i, hvordan kødet kan tilberedes.