Landechef for landbruget i Danske Bank opfordrer svineproducenterne til at få nedbragt gælden nu, hvor svinepriserne er høje og yderligere på vej op.

Prisen på slagtesvin er for øjeblikket højere, end den har været længe og kan friste til store investeringer i for eksempel nye maskiner og bygninger, men Pernille Stenstrup Christiansen, landechef hos Danske Bank, anbefaler, at landmændene holder hænderne lidt i lommen endnu og i stedet får nedbragt noget af deres gæld, så de er bedre polstret til fremtiden.

- Jeg har også med til Bankseminar sidste år, og der var priserne på et helt andet lavere niveau. I dag ser det heldigvis mere positivt ud, men det er en omskiftelig branche, så man bør ruste sig til fremtiden med mange usikre faktorer, siger landechefen, Danske Bank.

I dag mødes Danske Svineproducenter og repræsentanter fra finansverdenen for at få indblik i de udfordringer svineproducenterne stå i med ASF i Kina, mangel på slagtesvin i Danmark, priskonkurrence med slagterier i Tyskland, krav om bæredygtighed, dyrevelfærd og klimaneutralitet.