Hver transport af smågrise over otte timer skal ledsages af en log-bog med udførlige informationer om grisene og transporten. Log-bogen skal indsendes til Fødevarestyrelsen senest 48 timer før transporten. De nye skærpede regler giver udfordringer for både eksportørerne og transportørerne og er ikke øget dyrevelfærd, mener Thorsten Simonsen.

Tilbage i december 2018 blev stramningerne vedtaget, og allerede dengang opfordrede brancheorganisationen SamMark de involverede parter til at nedsætte en arbejdsgruppe for drøfte reglernes påvirkning af arbejdsgangene i eksportstalde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men vi blev ikke lyttet til. Vi havde kun et enkelt møde med Fødevarestyrelsen. De nye regler med 48 timers indlevering af log-bogen, fungerer i 85 procent af alle transporter, men problemerne opstår, når der for eksempel er varmeperioder, hvis en lastbil går i stykker, eller hvis en chauffør bliver syg, så skal vi søge på ny og indsende ny log-bog, det betyder yderligere 48 timers venten. Så enten venter grisene yderligere 48 timer hos landmanden eller 48 timer i eksportstalden, som jo ikke er indrettet til denne belastning, siger Thorsten Simonsen, indehaver af DTL A/S i Padborg.

- Reglerne er et udtryk for mistænkeliggørelse af en hel branche, og alle bliver skåret over en kam, siger eksportøren.

rich-media-2
Lastbilen er vasket og klargjort til transport af smågrise til Polen. Bilen kan transportere 610 grise på en lastbil på 143 kvadratmeter fordelt på fire etager. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-3
DTL A/S i Padborg sælger årligt halvanden million smågrise til eksport. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-4
15. august bliver reglerne for smågrisetransporter yderligere skærpet, så synstiden, hvor dyrlægerne skal tilse dyrene, bliver øget med 50 procent. Foto: Marianne Nørmark.