Indenfor en uge meldes der om nye 150 smittede besætninger i Rumænien.

Mere end en halv million svin i Europa er nu døde eller aflivet på grund af afrikansk svinepest (ASF) alene i 2019, skriver AgrarHeute som har opsummeret udbredelsen i Europa:

- I Rumænien var der ifølge Friedrich-Loeffler-Institut omkring 150 nye udbrud tamsvin i perioden 24. til 30. juli alene. Indtil videre har i alt 588 udbrud i landet kostet 378.400 svin livet.

- Slovakiet har fået bekræftet at en anden besætning nu er smittet med ASF. Virussen blev påvist på en lille gård i provinsen Koice.

- Polen rapporterer om 30 udbrud frem til juli måned. Her er 30.000 svin blevet aflivet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der rapporteres om store problemer i Bulgarien, hvor det er de store besætninger i nord, der bliver smittet i disse dage. Grækenland har reageret ved at forbyde al import af svinekød fra Bulgarien.

Den bulgarske landbrugsminister Desislava Taneva vil indføre strammere sikkerhedsforanstaltninger mod spredning af ASF, skriver landbrugsministeriet i en pressemeddelelse. Landets 67 svineslagterier vil nu kun acceptere dyr fra producenter med tilstrækkelige biosikkerhed. Derudover forventes indført et forbud mod baggårdsbesætninger i en 20 km bred sikkerhedszone fra slagterierne.

Sverige og England har endnu en gang intensiveret deres kampagner for at reducere risikoen for, at mennesker indfører ASF.

Det er ikke kun i Europa svinepesten hærger. Et år efter udbrud af afrikansk svinepest i Kina er sobestanden i landet halveret. Læs mere om ASF i Kina på Maskinbladet.dk.