Ifølge Danish Crown er noteringen igen uændret. Prisen er derfor på 11,20 kroner pr. kilo slagtesvin.

I markedsberetningen skriver Danish Crown;

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det europæiske marked for fersk grisekød er fortsat ferieramt. Mens de første delstater i Tyskland slutter deres ferie nu, så er de kommende to uger de største ferieuger i Frankrig og Italien.

- Aktiviteten er hverken større eller mindre sammenlignet med tidligere år, og vi afsætter vores varer som forventet. I Tyskland betyder sommervarmen, at antallet af slagteklare grise er relativt lavt, men selv om udbuddet dermed falder, så er det ikke nok til, at det kan drive kødpriserne op på den korte bane, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Priserne på bove og hele forender er stabile, og der er fortsat er en god efterspørgsel på brystflæsk og nakker. Til gengæld er efterspørgslen på skinker og kamme ramt af feriesæsonen.

- På lidt længere sigt er vi fortsat optimister. Der skal ikke ret meget til, før priserne igen vil stige. Om det kommer, når feriesæsonen er slut, eller om det er fornyet efterspørgsel fra Kina, der kommer til at drive priserne, er svært at spå om, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor er Europa er der en stabil afsætning til Japan og en jævn eksport til Kina.