LandboNord ser i øjeblikket overraskende store udsving på foderpriserne mellem firmaerne, når der skal vælges foderleverandør.

Med høsten lige rundt om hjørnet, er vi snart ved at nærme os højsæson for foderhandler, som danner fundamentet for det kommende års indtjening. De fleste landmænd har historier om foderhandler der enten er gået over al forventning, eller har vist sig at være alt for dyre, skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

- En foderhandel bør ikke være en lotteriseddel, hvor du ender med at tage en hurtig beslutning baseret på et godt tilbud ? eller en handel baseret på hvem du plejer at handle med. Markedet for foderindkøb er hele tiden i bevægelse, og derfor er det med at sikre sig det kølige overblik ? selvom man sidder og sveder i sommervarmen, siger svinerådgiver i LandboNords SvineRådgivning, Caroline Kold Simonsen, som sammen med fagchef for foder, Peter Jakobsen, følger udviklingen og sender foderhandler i licitation for landmænd, der vil sikre sig den bedste handel.

Succes med foderlicitationer

Der kan nemlig være flere hundrede tusinde kroner til forskel på de tilbud, som kommer ud af en foderlicitation ? og det vel at mærke på blandinger, som landmanden i samarbejde med LandboNord, dikterer. I øjeblikket ser konkurrencen mellem foderleverandørerne ud til at være stor, hvilket man som køber skal benytte sig af.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Når der skal indkøbes foder, er det vigtig at få lavet en beskrivelse af kravene til blandingerne, således blandingerne til ny fodersæson skaber den bedste produktivitet i besætningen. Det er ikke ualmindeligt, at man bliver tilbudt en færdig blanding, som når man fodrer med den, gør mere skade end gavn i besætningen, siger Peter Jakobsen.

Derfor er anbefalingen fra LandboNord at tage kontakt til sin foderrådgiver og høre om mulighederne for at sende sine foderhandler i licitation.