Det er overordentligt beklageligt, at vi kan konstatere, at Danish Crown nedlægger 175 stillinger på andelsslagteriets flagskib, slagteriet i Horsens.

- Det er desværre ikke, fordi vi er overraskede, men vi synes det er overordentligt trist, at tilpasningerne angiveligt er nødvendige og nu også en realitet, siger formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg, der tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag eftermiddag meldte Danish Crown ud, at koncernen fyrer 175 medarbejder samlet i Horsens og Herning.

- Danish Crown har jo ikke lagt skul på, hverken overfor medarbejdere eller på de kredsmøder, hvor de møder deres ejere, at der var strukturtilpasninger på vej, men det er alligevel trist at få beskeden.

- Det er overordentligt beklageligt, at medarbejdere, som har tjent os alle godt, nu får fyresedlen. Vi har stor medfølelse med dem og deres familier, siger Kim Heiselberg.

Han understreger, at det er både en både trist og bekymrende besked for alle danske svineproducenter:

- Når det går Danish Crown godt, går det alle danske svineproducenter godt, og derfor er er det en meget beklagelig og bekymrende udvikling, vi ser i vores store andelsslagteri, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencedygtige priser

- Som vi har forklaret flere gange, så skyldes det hele, at Danish Crown nu i flere år ikke har formået at betale en pris for grisene, der kan konkurrere med den pris, man kan få for grisene lige syd for den danske grænse.

- Og blot fordi Danish Crown har hævet prisen den seneste tid, så skaffer det ingen grise "over night". Smågrisene er for længst kørt syd på, fordi Danish Crown i alt for lang tid ikke har kunnet tilbyde de danske slagtesvineproducenter en konkurrencedygtig pris.

Kim Heiselberg understreger, at, som han forklarede til Altinget forleden - de danske svineproducenter har en fælles sag med de danske slagterimedarbejdere om at få Danish Crowns ledelse til at gå i maskinrummet for at få supertankeren til at flyde bedre, idet vil være gavn for alle, der dagligt kæmper for at få lov til at leve af den danske gris.

- Derfor opfordrer vi også alle svineproducenter til i videst muligt omfang at støtte op om vores slagteri for at få fyldt slagtelinjerne ud. Det er ikke blot til gavn for slagteriet og men i sidste ende til gavn for både svineproducenter og slagteriarbejdere, slutter Kim Heiselberg.