Laos er det seneste asiatiske land, hvor der er rapporteret udbrud af afrikansk svinepest.

Myndighederne i Laos rapporterede i sidste uge om udbrud i syv besætninger i den sydlige provins Saravane, skriver L&F i Markedsnyt 2019.

I alt er er 973 svin ud af 2.191 svin på de ramte besætninger døde som følge af sygdommen.

Det ramte område ligger mellem Vietnam og Thailand og kun 70 km fra grænsen til Thailand, rapporteres det.

ASF i Vietnam

Myndighederne i Vietnam har i sidste uge meddelt, at nu er mere end 2,5 millioner svin er døde eller slået ned som følge af afrikansk svinepest i landet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sygdommen er konstateret i 58 af Vietnams 63 provinser. Ifølge en talsmand fra landets veterinærmyndigheder, der også mener, at det kun et spørgsmål om tid inden sygdommen er konstateret i alle 63 provinser, skriver Markedsnyt 2019.

Tilbage i marts foreslog FAO, at myndighederne i Vietnam erklærer situationen med afrikansk svinepest i landet for en national nødsituation. Ifølge talsmanden fra de vietnamesiske veterinærmyndigheder vil man dog ikke erklære situationen en national nødsituation, da sygdommen ikke kan smitte mennesker og som følge heraf ikke udgør en sikkerhedstrussel for landet.

Problemerne med ASF betyder stigende import af grisekød til landet.

Ifølge Asian Agribusiness har Vietnam i de første fire måneder af 2019 importeret grisekød til en værdi, der er seks gange højere end samme periode sidste år.

ASF i Kina

De kinesiske myndigheder fortsætter med at rapportere om enkelte tilfælde af afrikansk svinepest.

I sidste uge har det kinesiske landbrugsministerium rapporteret om yderligere fire udbrud i mindresvinebesætninger i den sydlige Guizhou provins.