De kinesiske myndigheder vil nu for tredje gang i år opkøbe svinekød til lager, fremgår det af Ticans nyhedsbrev, der har Markedsnyt fra Landbrug & Fødevarer som kilde.

Derudover opfordrer myndighederne i Beijing de lokale og regionale myndigheder til at yde støtte til svineproducenter for at stabilisere produktionen. Endelig opfordres bankerne til ikke at være tilbageholdende med at yde lån til svinerelaterede projekter. Svinekødet, der opkøbes til lager, skal være fra grise opdrættet og slagtet i Kina. Og kødet skal være testet som værende fri for afrikansk svinepest, oplyser myndighederne uden yderligere at give detaljer om størrelsen af opkøbet.Disse opkøb fra myndighederne er normale mellem marts og maj måned, hvor efterspørgslen efter grisekød typisk er svagere end resten af året. De senere år har myndighederne dog opkøbt stadig mindre mængder som led i en politik om ikke at intervenere unødigt i markedet.De centrale kinesiske myndigheder opfordrer samtidig de lokale og regionale myndigheder til at støtte svineproducenterne for at stabilisere produktionen. Det kinesiske landbrugsministerium mener, at det er nødvendigt med øjeblikkelig støtte til avlsproduktioner for at sikre en hurtigst mulig tilbagevenden til en mere stabil produktion. Man opfodrer således provinsmyndigheder til snarest muligt at hjælpe avlsproduktioner i deres område med midlertidig støtte.Endvidere ønsker man, at de lokale myndigheder sikrer, at de nødvendige kompensationer udbetales til besætninger, der er ramt af afrikansk svinepest. Og de lokale myndighederne opfordres til at hjælpe besætninger i deres område med at forbedre smittebeskyttelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig udtaler ministeriet, at banker ikke på nogen måde skal forsøge at begrænse deres udlån til svineproducenter, slagterier og forarbejdningsvirksomheder. Ifølge tal fra det kinesiske landbrugsministerium, der blev offentliggjort i forrige uge, lå den samlede kinesiske svinebestand ultimo februar måned 16,6 procent lavere end for et år siden, mens bestanden af søer var faldet med 19,1 procent. I forhold til måneden før var det et fald på 5,4 i den samlede svinebestand, mens bestanden af søer lå 5,0 procent lavere.