Prisen for slagtesvin er fortsat på 8,30 kroner pr. kg. og prisen på søer ligger forsat på 5,10 kroner pr. kg

Danish Crown skriver i sin beretning:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Det europæiske marked for fersk grisekød er nu for alvor inde i en brydningstid. Puklen af grise fra jule- og nytårsperioden er nu ved at være slagtet, så der begynder så småt at blæse nye ? og varmere vinde ? i markedet.

- Det store spørgsmål lige nu er, hvornår psykologien i markedet vender. I en meget lang periode har markedet været det, man i børssproget kalder oversolgt. Det vil sige at priserne har været presset længere ned, end de egentlig burde være, men priserne kan ikke flyttes opad, fordi udbuddet hele tiden matcher efterspørgslen. Det ændrer sig typisk meget pludseligt, når udbuddet i markedet ikke længere matcher efterspørgslen, og så stiger priserne. Det vendepunkt kan i vores øjne nu komme når som helst indenfor den næste måned, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Der er en jævn efterspørgsel på forender, bove, bacon og kamme. Salget af nakker og brystflæsk er godt, mens priserne på skinker er stabiliseret.

- Som vi ser det, er udfordringen lige nu, at enkelte aktører i markedet fortsat koncentrerer sig om at afdisponere alle varer fra uge til uge stort set uden at skele til de priser, de får for varerne, siger Søren Tinggaard.

Til landende udenfor Europa er der et stabilt salg til både Japan og Kina.