Nytårsaftensdag udviklede der sig en kraftig brand i stort halmlager på en svinefarm ved Thisted. Først 1. januar ved 17.30-tiden var ilden helt slukket, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Henrik Gade Jespersen.

Ilden blev opdaget kort før klokken 14 i et stort lager med halm, hvor der stod et halmfyr midt i laden. Der er så meget halm i bygningen, at brandfolkene valgte at lade ilden brænde ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brandfolk fra Thisted og Hanstholm deltog i slukningsarbejde, og også mandskab fra Beredskabsstyrelsen i Thisted hjalp til.

Nordjyllands Beredskab besluttede at holde brandvagt fra midnat nytårsnat til næste morgen for at sikre, at branden ikke bredte sig til stalden og den øvrige ejendom.

Indsatslederen fortæller, at der på intet tidspunkt var fare for dyrene, dog var branden kun fire meter fra selve svinestalden. I samarbejde med landmanden, besluttede man at slukke for ventilationen for at sikre dyrene mod røgforgiftning.

Henrik Gade Jespersen, Nordjyllands Beredskab, roser naboen til ejendommen for at hjælpe til med vandforsyning.

- Der var rigtig flot opbakning fra naboen. Både landmanden selv og naboen hjalp os med slukningsarbejdet, fortælle indsatslederen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen til branden er endnu ukendt. Beredskabsstyrelsen arbejder stadig på at undersøge, om branden stammer fra halmfyret.