På Nutrifairs pre-event i Fredericia blev kødpriserne talt op, godt bakket op af økonomiske analyser.

Det var Peter Arendt fra Minagro, der gav et indlæg om økonomiske trends i den animalske produktion. Han var optimistisk på kødproducenternes vegne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den bedste kur mod lave priser - er lave priser, sagde Peter Arendt. Han fremlagde økonomiske analyser, der viser opadgående trends og forventninger til især svinepriserne. Om oksekødsprisen følger med op, var han knap så sikker på, men på svineprisen er han optimist.

Prisen på svinekød går op

- Jeg forventer et pænt opsving for svinekød i 2019, både de globale forhold og de tekniske analyser peger opad. Vi kan godt nå op 50 procent stigning, hvis situationen i Kina giver øget efterspørgsel på svinekød, forklarede Peter Arendt. Sammen med en analyse af hvede og sojapriserne gav han dagens gode råd til husdyrproducenterne:

- Dæk jer ind med foder nu. Sojaprisen er historisk lav, og hvedeprisen har stabiliseret sig på et niveau der passer med udbud og efterspørgsel.

Peter Arendt har haft succes med at forudsige langsigtede pristendenser på afgrødemarkedet. I 2007 forudsagde han den finansielle krise, og den første massive stigning i afgrødepriserne.

Nutrifair større end nogensinde

Jørgen Kronborg der er projektleder og manden bag NutriFair, var også optimistisk. Han kan se frem til den største NutriFair nogensinde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Med mere end 250 udstillere slår vi rekord. Det er flere end nogensinde før, og der er ikke mange stande tilbage. Vi skal nok få udsolgt, sagde Jørgen Kronborg. Han forklarede at NutriFair nu har bidt sig fast i husdyrproducenterne. Messen bliver betragtet som et ekstremt fagligt forum, hvor landmænd har tid til at nørde og lave nogle gode handler.

-NutriFair danner rammen for merværdi. Undersøgelser viser at over 80 procent af de besøgende har ret til at svinge dankortet. Så vi har fat i de rigtige folk.

NutriFair foregår den 16. og 17. januar og er gratis for besøgende. Det er ottende år, der afholdes NutriFair. Sidste år var der mere end 5000 besøgende fra både ind- og udland. Messe Cs undersøgelser viser at 90 procent af de besøgende kommer med henblik på fremtidige investeringer.